- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set802
Ummme. Nybagt brød.
Der planlægges en hulens masse opskrifter i tiden, da madkundskabsfaget går nye tider i møde. Eleverne kan således vælge madkundskab i 7.+ 8. klasse, hvorefter de skal til en afsluttende prøve. Det må siges at være en opprioritering af faget – fedt. Men det giver også en hulens masse ekstra arbejde til Hr. Schwann. Og det med glæde!
Vi elsker at lave lidt tapas og antipasti i vores hjem – specielt når man er hjemvendt fra Italien med 16 flasker vino, og stadig har ualmindelig meget lyst til italiensk mad. Alverdens salamier, skinker, oste, pestoer, salater og grøntsager = nem aftens mad. Og her følger et nemt og lækkert brød, som vi nyder i hjemmet, og som skal nydes i skolen næste år.
Ooog så får vi brugt en masse af vores rosmarin fra skolehaven = penge sparet.
Focaccia
Ingredienser
- 400 g Tipo 00´ mel (du kan også bruge hvedemel, hvis du vil spare en skilling på madkundskabsbudgettet)
- 3 dl lunt vand
- 1/2 spsk groft salt
- 3 spsk olivenolie
- 1/2 pk tørgær (ca. 6 g)
- 2 fed hvidløg
- 2 kviste rosmarin
- 15-20 styk oliven uden sten (kan undlades)
- Lidt groft salt og olie til at drysse og pensle på toppen under bagning
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 210º under- og overvarme.
- Bland tørgær og mel godt sammen.
- Pil og pres hvidløgene vha. en hvidløgspresser.
- Hak oliven groft.
- Pil rosmarinnålene af selve kvisten og hak halvdelen af disse fint.
- Rør lunt vand, groft salt, olivenolie, hvidløg, (evt. hakket oliven) og den finthakket rosmarin (husk at gemme de hele rosmarinnåle til at lægge oven på brødet). Rør, rør, rør.
- Tilsæt melet med tørgæren lidt ad gangen. Det hele plejer at skulle i. Tilsæt evt. en lille smule mere mel, hvis dejen er lidt for klistret.
- Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter (gerne en hel time, men det har vi ikke altid i madkundskab).
- Smør en bradepande med olie.
- Efter hævningen, fordeles dit focacciabrød i bradepanden.
- Prik nogle dybe huller med dine fingerspidser i brødet, pensl brødet med olie og drys med groft salt og resterende rosmarinåle.
- Lad brødet efterhæve i 10 minutter.
- Bag nu brødet i 10 minutter.
- Efter 10 minutter pensles brødet igen og bages i 10 minutter mere.
- Pensl igen og bag 5 minutter.
At servér. Skær brødet i skiver, trekanter, firkanter, what ever you like. Go´ umme!
Velbekomme.